Hittade 402 produkter som matchar

a+ handskurna rundade

[421ms]

Gå till produkten
Hitta liknande produkter


Handskurna rundade pärlor av sällsynt prasiolit från Brasilien, kvalitet A+, ca 5-6mm. Prasiolit (en grön variant av kvarts) är en sällsynt och eftertraktad ädelsten bland samlare. Stenens namn kommer från det grekiska orden ”prason” som betyder purjolök och ”lithos” som betyder sten. Den förekommer på marknaden under namnen grön ametist, vermarin, grön kvarts och limegrön citrin, men det korrekta geologiska namnet är prasiolit. Skiljer sig lite i form och storlek eftersom de är handskurna.
Visa mer!Gå till produkten
Hitta liknande produkter
32040

Handskurna oregelbundet rundade pärlor av underbart vacker turmaliniserad kvarts, kvalitet A+, ca 5-6mm. Rutilerad kvarts är en mycket vacker variant av vanlig kvarts med nålliknande kristaller fångade inuti stenen. De här kristallerna kan vara röda (från latinets rutile som betyder mörkt röd), gula, silvriga eller i sällsynta fall gröna eller svarta. Varianten med gula kristaller kallas också Angel hair quartz (änglahårskvarts) vilket är ett mycket passande namn då det verkligen ser ut som om gyllene hår från en äng...

Varianten med svarta och gröna kristaller av turmalin kallas för turmaliniserad kvarts.
Visa mer!Gå till produkten
Hitta liknande produkter
33018

Handskurna rundade pärlor av sällsynt och vacker morganit från Brasilien, kvalitet A+, ca 2,5mm. Morganit är en mycket sällsynt sten och den rosa varianten i beryll-familjen. Den gröna varianten känner vi under namnet smaragd och den ljusblå under namnet akvamarin. Inte förrän 1911 fick stenen sitt nuvarande namn, den kallades tidigare helt enkelt för rosa beryll. Det var Tiffanys chefgemmolog, G. Kunz, som uppkallade stenen efter bankiren och mineralsamlaren John Pierport Morgan. Morganit förekommer i rosa och rosalila nyanser, men även i laxrosa toner som kan gå åt det orangea hållet.
Visa mer!Gå till produkten
Hitta liknande produkter
31441

Handskurna oregelbundet rundade pärlor av sanslöst läcker hydrogrossular granat från Zambia, kvalitet A+, ca 4-5mm.
Visa mer!Gå till produkten
Hitta liknande produkter
33274

Handskurna rundade pärlor av sällsynt lepidolit från Ryssland, kvalitet A+, ca 4-4,5mm. Lepidolit är förtroendets, lugnets och acceptansens sten. Den sägs ha en starkt avslappnande och lugnande effekt samt förmågan att stärka självförtroendet. Inom healingen används den för att minska stress, oro, depression, panik, ilska och alla former av beroende. Den har också ord om sig att vara en beskyddande sten som bringar framgång inom affärer och karriär.
Visa mer!Gå till produkten
Hitta liknande produkter
33306

Handskurna rundade pärlor av läcker apatit från Indien kvalitet A+, ca 5mm. Namnet apatit kommer från grekiskans ord för att luras, ”apate”, beroende på att stenens olika varianter ofta förväxlas med andra mineraler. Ironiskt nog är apatit det mineral som bygger upp tänder och ben hos alla ryggradsdjur, så anspelningen på hunger är inte helt fel. Apatit är ett ganska vanligt mineral, men stenar av hög kvalitet är sällsynta. Detta i kombination med dess mjukhet, 5 på Moh’s hårdhetsskala, har hindrat apatit från att bli en populär sten.
Visa mer!